top of page

HANDSCHOENEN AAN & GAAN!

Niet alleen praten, maar vooral ook doen. 

​

Ruim één op de drie jongeren heeft mentale problemen. Jouw zoon of dochter is dus niet de enige!

Ons doel is om jongeren mentaal sterk te laten worden in een tijd waarin depressies, angst, agressie en andere mentale gezondheidsproblemen steeds vaker voorkomen. Door middel van het programma "Handschoenen aan & gaan" voorzien wij jongeren van de tools en ondersteuning die ze nodig hebben om hun emotionele welzijn te verbeteren en hun veerkracht te vergroten. Het programma biedt niet alleen een uitlaatklep voor stress en negatieve emoties, maar bevordert ook de ontwikkeling van zelfvertrouwen, discipline en een gezonde levensstijl!

Dus… "Handschoenen aan & gaan"!

Belangrijke voordelen:

Verbetering van mentale gezondheid: technieken om frustratie en boosheid te beheersen, waardoor stress en angst verminderen. Werken aan zelfbeeld en zelfvertrouwen, zodat angst, verdriet en tekenen van een depressie verminderen.
Boost voor fysieke Gezondheid: Verbeterde conditie en kracht door gestructureerde training.
Versterken van veerkracht: Het opbouwen van doorzettingsvermogen en effectieve coping strategieën toepassen.

Waarom dit belangrijk is:
In de huidige wereld hebben veel jongeren te maken met lange wachttijden voor professionele geestelijke gezondheidszorg. "Handschoenen aan & gaan" heeft als doel deze kloof te overbruggen, directe voordelen te bieden en hen voor te bereiden op verdere hulp.

Laten we die handschoenen aantrekken en vechten voor een sterkere toekomst voor onze jeugd!

 

Traject

Een Handschoenen aan & gaan traject bestaat uit een intake met training, 6 individuele sessies en een eindevaluatie, waarin besproken wordt of het programma voor de deelnemer een vervolg krijgt of dat de gewenste doelen behaald zijn naar aanleiding van de hulpvraag.

​

Hulpvragen

  • Chronische stress door schooldruk: Een jongere ervaart voortdurend stress vanwege hoge verwachtingen en zoekt naar manieren om met deze druk om te gaan.

  • Slechte lichaamsbeeld en zelfwaardering: Een tiener worstelt met een negatief zelfbeeld en wil leren om positiever over zichzelf te denken en meer zelfvertrouwen op te bouwen.

  • Angst voor sociale situaties: Een jongere heeft sociale angst en wil leren hoe ze zich comfortabeler en zelfverzekerder kan voelen in sociale interacties.

  • Emotionele uitbarstingen en woedeaanvallen: Een kind heeft last van frequente emotionele uitbarstingen en zoekt naar methoden om deze te beheersen en te reguleren.

  • Gebrek aan discipline en motivatie: Een tiener heeft moeite met het stellen van doelen en het behouden van motivatie voor school en persoonlijke projecten.

  • Rouw en verliesverwerking: Een jongere heeft recent een dierbare verloren en zoekt naar een manier om zijn verdriet te verwerken en weer veerkrachtig te worden.

  • Fysieke inactiviteit en gezondheidsproblemen: Een kind heeft overgewicht en een ongezonde levensstijl en wil graag fitter en gezonder worden door middel van een gestructureerd trainingsprogramma.

  • Problemen thuis en gezinsconflicten: Een tiener ervaart veel spanningen en conflicten thuis en wil leren hoe om te gaan met deze stressvolle situaties.

  • Lage veerkracht bij tegenslagen: Een jongere vindt het moeilijk om met tegenslagen om te gaan en wil leren hoe hij veerkrachtiger kan worden en beter kan omgaan met uitdagingen.

  • Vermijden van professionele hulp door lange wachttijden: Een kind heeft dringend behoefte aan geestelijke gezondheidszorg maar staat op een lange wachtlijst, en zoekt naar onmiddellijke steun om zijn mentale welzijn te verbeteren.

​

Dit individuele programma is ontworpen om zowel internaliserende (zoals angst, depressie) als externaliserende (zoals agressie) problemen aan te pakken, door middel van fysieke activiteit, ademhalingsoefeningen en reflectie, zodat jongeren hun emoties beter kunnen reguleren en zelfvertrouwen kunnen opbouwen.

 

TARIEVEN:

€ 480,00 inclusief btw

​

IK WIL ME HIERVOOR GRAAG OPGEVEN!

​

IK WIL EERST GRAAG NOG WAT MEER INFORMATIE.

​

Bokschoaching jeugd
bottom of page